Tulostin käyttötarkoituksen mukaan osa 3

Ingvar/ lokakuu 21, 2018/ Blog

Tässä postauksessa esitetään vielä muutama kotiin sopiva tulostinmalli perehtyen jokaisen mallin risuihin ja ruusuihin. Tämän ja kahden edellisen kirjoituksen perusteella lukijalla muodostuu hieman selkeämpi käsitys siitä, mikä kone sopii paremmin omaan kotiin omia tarpeita vastaavaksi.

Ricoh SP 150w

Tämä on yksi edullisimpia japanilaisen Ricoh-merkin tulostuskoneita. Sen rakenne on hyvin yksinkertainen, tulostuslaatu on hyvä sekä mustavalkoisesta tekstistä että valokuvista puheen ollen. Merkin tuotanto on myös Japanissa ja Ricoh antaa kolmen vuoden takuun tälle laitteelle. Paketista löytyy tulostimen lisäksi pitkä kaapeli tietokoneen ja laitteen yhdistämistä varten, mutta sitä ei ole pakko käyttää: Ricoh SP 150w tukee Wi-Fi:tä, joten sen saa viritettyä toimimaan verkkotulostimena. Tilaa se ei paljon vie, mutta painoa riittää: melkein viisi kiloa. Runko on toteutettu kauniista valkoisesta muovista ja yläkansi on musta. Etupaneelista löytyy valaistu virtanappi ja sen vieressä on taitettava kansi, joka piilottaa tulostettujen sivujen lohkon, kun laite ei ole käytössä. Virta- ja USB-kaapelireiät ovat tulostimen takaosassa. Syöttölokerosta löytyy paperipinon tasaaja, minkä vuoksi paperi ei mene tässä tulostimessa jumiin eivätkä kuvat koskaan tulostu vinoina. Kasettiin pääsee käsiksi helposti: pitää vain nostaa yläkansi ja sieltä löytyy selkeät ohjeet, miten kasetin saa laitteesta pois. Samalla kasetilla onnistuu jopa 700 sivun tulostus, mutta toisaalta kasetti on suojattu eli tässä laitteessa voidaan käyttää vain Ricoh-merkin valmistamia kasetteja. Tulostuslokerossa ei ole minkäänlaista rajoitinta, joten tulostuvat paperit pitää ottaa vastaan käsin. Perinteistä paksumman paperin käyttö ei myöskään onnistu ja täytyy tyytyä 80 grammaan neliömetrille.

LaserJet Pro P1102

Tämä yksinkertainen ja perustoimiva tulostin sopii sekä kotiin että pienen yrityksen toimistoon. Valmistajan mukaan sillä saa ulos noin 5000 sivua kuukaudessa, mutta se on maksimi; normaali tulostusmäärä pyörii 2000 sivun paikkeilla. Toimistotyökaluista puheen ollen, tästä tulostimesta puuttuu kaksipuolisen tulostuksen mahdollisuus, mutta esimerkiksi Wi-Fi toimii moitteettomasti ja HP LaserJet Pro P1102:n saa toimimaan verkkotulostimena. Ajureita ei tarvitse asentaa, mutta laitteelle on olemassa ohjelmisto nimeltään HP Smart Web Printing, jonka avulla nettisivut saa sovitettua juuri tulostukseen sopiviksi. Valitettavasti tämä ohjelma toimii moitteettomasti vain Internet Explorerissa, kun taas esimerkiksi Google Chromessa tai Mozilla Firefoxissa tekee välillä jotain outoa. Yhteensopivuudesta puheen ollen, HP LaserJet Pro P1102 toimii hyvin sekä Windows-järjestelmien kanssa että myös Applen järjestelmien kanssa, ja Linux-käyttäjät eivät ole myöskään valittaneet laitteen temppuilusta. Tämän tulostimen muina etuina voidaan mainita laadukas kokoonpano, hyvät ohjausnappipaikat, nopea lämpeneminen, edullinen käyttö sekä asennuksen yksinkertaisuus. Tulostusnopeus on kuitenkin aika pieni: vain 14 sivua minuutissa, joten isot tulostuspaketit tulevat viemään aikaa ja paljon. Yhdellä kasetilla voi tulostaa noin 600 sivua.

Canon i-SENSYS LBP7110Cw

Tässä on mainio väritulostin, joka sopii kotikäyttöön. Valmistajan mukaan sillä saa tulostettua jopa 30 tuhatta sivua kuukaudessa ja värikasetti riittää noin puolentoista tuhannen sivun tulostukseen. Mustavalkoisella kasetilla pystyy tulostamaan 1400 sivua. Canon i-SENSYS LBP7110Cw lämpenee aika hitaasti, melkein 20 sekuntia, mutta se ei ole iso haitta laitteen muut ominaisuudet huomioon ottaen: paperina voi käyttää jopa 220 gramman paksua valokuvatavaraa ja sillä onnistuvat hyvin myös käyntikortit tai mainoslaput. Lisäksi tulostimella on 64 megaa keskusmuistia ja se voi toimia verkkotulostimena. Tulostuksen aikana kuuluvat melut voi unohtaa: tämä tulostin on hyvin hiljainen eikä kiinnitä itseensä mitään ylimääräistä huomiota päästämillään äänillä.

Loppusanana: tulostimen voi valita sekä edullisen ja sopivan että kalliin ja tarkoitukseensa sopimattoman. Ennen kuin lähdetään kysymään neuvoa kauppojen myyjiltä, kannattaa ottaa selvää omista kriteereistä ja tutustua erilaisten tulostinmerkkien mallitarjontaan, minkä jälkeen oikean ja sopivan tulostimen löytäminen on helpompaa.

Share this Post