Tulostin käyttötarkoituksen mukaan osa 2

Ingvar/ lokakuu 16, 2018/ Blog

Edellisessä kirjoituksessa avasimme kotitulostimen valinnan perusperiaatteita ja esittelimme kolme hyvää ja toimivaa kotitulostinmallia. Markkinoiden tarjonta ei kuitenkaan niihin rajoitu, joten tässä on vielä muutama esimerkki hyvästä kotitulostimesta.

Canon PIXMA iP2840

Tämä on kuuluisa tulostin tutulta valmistajalta, jolla on kolmas sija vuoden 2018 parhaiden kotitulostimien joukossa. Se erottuu muiden joukosta kompaktilla koollaan ja nätillä ulkonäöllään. Lokerot ovat taitettavia, joten kun tulostin ei ole käytössä, sillä voi säästää tilaa. Tulostusnopeus ei ole mikään nopein mahdollinen ja kasetin resurssi riippuu tulostettavasta materiaalista: perinteinen musta kasetti on laskettu riittäväksi noin 180 sivulle, joten asia täytyy pitää mielessä koko ajan. Asentaminen ei vie kohtuuttomasti aikaa eikä ole lainkaan vaativaa. Tietokoneeseen Canon PIXMA iP2840 kytketään vain USB-kaapelin avulla eli verkkolaitetta tästä tulostimesta ei valitettavasti saa tehtyä. Etuina mainittakoon edullinen hinta tulostuslaatuun nähtynä, erilaisten paperikokojen käyttömahdollisuus – suurin on kuitenkin A4 – ja musteiden erinomainen tarttuvuus valokuviin tarkoitettuun mattapaperiin. Kasettien lataaminen voi onnistua itsenäisestikin, mikä on vielä yksi etu tulostimen pienen koon rinnalla. On tässä tulostimessa moitittavaakin: se on aika meluisa, eli valokuvien tulostaminen yöllä, kun kaikki nukkuvat, ei välttämättä onnistu; kone lämpenee hyvin hitaasti ja ensimmäinen sivu tulostuu vasta noin 25 sekunnin kuluttua; paketista puuttuu USB-kaapeli ja se pitää muistaa hankkia erikseen; ja viimeisenä risuna ovat sivun reunat: Canon PIXMA iP2840 tulostaa aina viiden millimetrin reunalla kolmella sivulla ja neljäs sivu syö kokonaiset 17 millimetriä valkoisella reunallaan.

HP Color LaserJet Pro M252n

Tämä on paras malli testaamistamme tulostimista. Sen etuosasta löytyy käyttömukava ja kirkas paneeli, jossa on mustavalkoinen näyttö, ja sen vieressä on viisi ohjausnappia. Kasettien kulutus on erittäin säästäväistä ja kasettien määrä on perinteiset neljä: keltainen, cyan, magenta ja musta. Kuljetussuojaus puuttuu tästä tulostimesta kokonaan, joten esimerkiksi muuttojen aikaiset siirrot pitää hoitaa erittäin varovasti. Kasetit löytyvät ulos vedettävästä lohkosta ja niiden vaihto tai lataus onnistuu helposti. HP Color LaserJet Pro M252n:stä löytyy niin USB-liitäntä kuin myös Ethernet. Kaksipuolinen tulostus puuttuu, mutta sen saa tehtyä aina manuaalisesti. Tulostuslaatu ja nopea alkulämpeneminen eivät tuota mitään vaikeuksia ja laitteen turvallisuus sekä pitkäkäyttöisyys tekevät siitä melkein täydellisen, tosin kaseteista joutuu maksamaan hieman kovempia hintoja muihin tulostinmalleihin verrattuna.

HP Color LaserJet Pro M252n

Brother HL-1112R

Kun tässä kirjoituksessa käsiteltiin jo kahden suosituimman tulostinmerkin ominaisuuksia, jatketaan kolmannella ja se on Brother. Se on yksi pienimmistä kotitulostimista, jonka tärkein etu on sisäänrakennettu jänniteregulaattori, minkä ansiosta tämä tulostin ei päästä mitään ääniä odotustilassa. Brother HL-1112R on erittäin taloudellinen tulostin ja sen asennuskin onnistuu helposti: sen jälkeen, kun tulostin yhdistetään tietokoneeseen kaapelilla, se etsii tarvittavat ajurit itse ja asentaa ne ilman omistajan erityistä osaamista. Tulostimen mukana tuleva ohjelmisto on hyvin selkeä ja helposti ymmärrettävä, joten ikuiset taistelut tulostinasetuksia vastaan voi unohtaa. Ohjelmiston valikosta voi säätää tulostusasetukset esimerkiksi väriä säästäviksi. Laitteen runko on valmistettu laadukkaasta muovista, mutta kokoonpano jää odottamaan parempia aikoja: käytön myötä osat alkavat päästää ääniä, tosin silloin ollaan jo totuttu laitteen muihinkin ääniin, sillä tulostuksen aikana se päästää melko kovaa melua. Tulostusnopeus on kuitenkin kokonaiset 20 sivua minuutissa, resoluutio on 2400×600 pistettä eli kotikäyttöön hyvinkin riittävä, ja kasetit voi ostaa muiltakin valmistajilta eli merkin omien kalliiden kasettien käyttö ei ole välttämätöntä. Ei toimi verkkotulostimena ja saattaa heittää ihmeellisempiä temppuja, kun sitä käytetään Windows 8:n tai Ubuntun kanssa.

Brother HL-1112R

Share this Post