Samsung on yksi menestyneimmistä teknologia-alan yrityksistä

Ingvar/ toukokuu 20, 2019/ Blog

Samsung on saanut alkuperänsä Etelä-Koreasta ja toimii nykypäivänä maailman laajuisesti yhtenä maailman isoimpana elektroniikkavalmistajana. Samsung on vuonna 1938 perustettu konglomeraatti. Elektroniikka laitteita taas valmistaa Samsungin tytäryhtiö, joka on nimeltään Samsung Electronics. Tämä tytäryhtiö on mukana monissa eri elektroniikan tuotteissa ja on yksi maailman suosituimmista puhelinmerkeistä. Puhelinten lisäksi Samsung Electronics valmistaa muun muassa televisioita, radioita, stereoita, kodinkoneita ja monia muita laitteita.

Kiinnostavia faktoja Samsungista

Samsung on kuitenkin hyvin monikulttuurinen ja monipuolinen yhtiö, jonka osa-alueisiin liittyy todella paljon eri aloja ja muita asioita. Tässä muutama hauska ja mielenkiintoinen fakta Samsungista, joita et välttämättä vielä tiennyt. Samsung on jopa maailman suurin valmistaja lukuisissa eri elektroniikan tuotteissa, kuten puhelimissa ja televisioissa. Oikeastaan voi sanoa, että joka toinen älypuhelin on Samsungin valmistama. Yritys myös toimii elektroniikan lisäksi laivanrakennuksen-, rakennustuotannon-, koneteollisuuden-, kansainvälisen kaupan- ja sijoitustoiminnanaloilla. Laivanrakennuksen alalla Samsung on maailman toiseksi suurin yritys. Etelä-Koreassa Samsung toimii myös viihdeteollisuudessa, kemian teollisuudessa, rahoitusalalla ja vähittäiskaupassa. Jätti yrityksen kaikki tuotteet pitävät sisällään jopa vaatteiden ja kemikaalien valmistuksen. Se on myös mukana lääketeollisuudessa valmistamassa lääketieteellisiä laitteita. Samsung valmistaa jopa kaivinkoneita. Yritys on selvästi mukana jokaisessa mahdollisessa toiminnassa.  Tämän mahdollistaa noin 26 erilaista tytäryhtiötä, jotka ulottuvat melkein jokaiseen alaan. Ja kaikki heidän tuotteensa on valmistettu 90 prosenttisesti heidän omissa tehtaissaan. Samsung on maailman ensimmäinen yritys, joka tuonut markkinoille rannekellopuhelimia, digitaalisia televisioita ja Mp3-puhelimia. Samsungin myyntiluvut ovat myös erittäin huimat. Yritys myy noin 100 televisiota joka minuutti. Tässä oli muutama erittäinkin mielenkiintoinen ja yllättävä fakta Samsungista. Näistä näkeekin, että Samsung on erittäin monipuolinen ja laaja yritys. Sen tuoteryhmiin kuulu oikeastaan kaikki mahdollinen mitä oikeastaan voi edes kuvitella. Etelä-Koreassa Samsung toimii kirjaimellisesti joka paikassa ja minne tahansa menet, niin Samsungin logon näkee joka puolella.

Samsungin ympäristövastuu

Samsungin ympäristövastuu

Samsungin ympäristövastuu

Nykyään yrityksille on myös elintärkeää olla mukana ympäristöystävällisessä toiminnassa ja se onkin yksi yritysten kulmakivistä markkinoilla. Nykyään kuluttajat arvostavat enemmän ympäristöystävällistä toimintaa valitessaan tuotteitaan ja usein ympäristöystävällisempi tuota saakin voittosijan kahden tuotteen välillä. Ympäristö kysymyksiä yrityksiltä tivaavat niin kuluttajat kuin yritysten työntekijät. Jokaista kiinnostaa jatkuvasti enemmän oma osallisuutensa kestävässä kehityksessä. Tämä tarkoittaa sitä, että yrityksissä, joissa ei noudateta kestävän kehityksen sääntöjä, ei myöskään haluta työskennellä. Tämän takia yrityksen ympäristövastuu on yksi puhutuimpia aiheita nykypäivänä ja koko ajan yhä useampi yritys siirtyy kestävän kehityksen menetelmiin.

Yksi näistä yrityksistä on Samsung, joka yrittää toiminnallaan jatkuvasti vähentää ympäristökuormitusta. Se on mukana vähentämässä ympäristökulutusta ja oman lupauksensa mukaan pyrkii myös vähentämään niitä kaikkien tuotteidensa valmistuksien kohdalla. Tässä muutama lupaus ja tavoite joita kohti yritys on julkisesti kertonut pyrkivänsä: Samsung on mukana Euroopan EPEE-hankeessa eli European Partnership for Energy  the Environment ja EHPA-järjestössä eli European haet Pump Associaton. Yhtiö on myös lisännyt uudenlaisen vähemmän päästöjä aiheuttavan jäähdytysaineet ilmastointilaitteisiinsa. Tällä pyritään vähentämään F-kaasujen päästöjä, joka perustuu EU-lainsäädäntöön. Yritys on myös jatkuvasti mukana ehkäisemässä elektroniikka romun syntymistä. Se on perustanut erilaisia vastaanotto järjestelmiä, joilla pyritään saamaan käytetty elektroniikka takaisin uusiokäyttöön. Tämä perustuu SER-direktiiviin, joka on säätänyt elektroniikkaromun keräämisen, kierrätyksen ja talteenoton tavoitteet. He yrittävät myös parhaansa mukaan saada tuotteisiin ekologisia pakkauksia. He noudattavat maiden omia ohjeistuksia pakkaamisen suhteen. Tällöin paketit on helposti kierrätettävissä mahdolliseen uusiokäyttöön ilman, että siitä aiheutuu kierrättäjälle minkäänlaisia lisämaksuja.

Share this Post