Musiikkia urheiluun nostalgisesta laitteesta

Ingvar/ syyskuu 25, 2018/ Blog

Tässä kirjoituksessa jatkamme nostalgiseen laitteeseen tutustumista. Edellisen postauksen perusteella SanDisk Clip Sport Plus ei todennäköisesti enää tunnu turhalta ja menneiden aikojen laitteelta, ja tässä tulee tietoa sen toiminnoista.

Soittimen Järjestelmä Ja Sen Toiminnot

Musiikin lataaminen soittimeen onnistuu vanhalla tutulla tavalla: kaapelin kautta tietokoneelta. Halutut musiikkikansiot kopioidaan laitteen muistiin ja siitä syntyy soittimen musiikkikirjasto. SanDisk Clip Sport Plus päivittää kirjaston muutaman sekunnin aikana sen jälkeen, kun se kytketään pois tietokoneesta, ja muita toimenpiteitä ei tarvita.

Järjestelmä näyttää perinteiseltä ja vanhanaikaiselta, varsinkin pienen näytön ja sen pienen resoluution parissa. Tietojen käsittelyssä näytöllä ei kuitenkaan esiinny mitään viiveitä, mutta täytyy tottua valikon toimintaan: kaikki ei välttämättä tule vaikuttamaan erittäin loogiselta ensi silmäykseltä. Kaikki toimii sulavasti ja nopeasti, laitteen kytkeminen päälle vie muutaman sekunnin, mutta animaatioita ja puheluita tällä soittimella ei onnistu hoitaa. Navigointia varten käytämme pääosin neljää nappia: edellinen, seuraava, paluu ja vahvistus. Niitä käytetään päävalikossa, joka on tehty karusellimaiseksi, ja siitä löytyy seuraavia kuvakkeita: musiikki, radio, kirjat, manager, bluetooth, urheilu ja asetukset. Tätä listaa voi muuttaa esimerkiksi poistamalla harvemmin käytettyjä toimintoja tai palauttamalla ne takaisin, ja huomion arvoista on valikon toiminta: niin kuin älypuhelimessakin, valikosta voi käynnistää sovelluksen ja palata takaisin valikkoon niin, että sovellus ei sulkeudu eikä mene tauolle. Urheilutoiminto ei ole itse asiassa mitään muuta kuin kaunis ajastimen nimitys, kun halutaan mitata vaikka juostuun etäisyyteen käytetty aika. Manager on tavallinen tiedostojärjestelmä, jota käytetään kuunnellakseen musiikkia kansioista. Kirjat-osio koskee äänikirjoja. Kuten aiemmin jo mainittiin, tässä on kaikki erittäin yksinkertaista eikä ylimääräisiä toimintoja kuten välilehtiä tai soittonopeuden muuttamisvaihtoehtoja löydy laitteesta ollenkaan. Toiston voi laittaa tauolle ja jatkaa sitä samasta paikasta ja sillä se. Äänikirjoista puheen ollen: kun vaihtaa äänikirjaa kesken edellisen, soitin ei enää muista kohtaa, johon jäätiin edellisessä äänikirjassa. Musiikkia voi toistaa monella eri tavalla, mutta kuitenkin hyvin perinteisesti: kirjaston saa lajiteltua esiintyjittäin, albumeittain, biiseittäin ja soittolistojen perusteella, ja kaikkien kappaleiden sekoittaminen onnistuu tutulla shuffle-toiminnolla. Pienestä näytöstä huolimatta, SanDisk Clip Sport Plus pystyy näyttämään kaiken tarvittavan tiedon soiton aikana: esiintyjä, kappale, soittotapa ja langattomien kuulokkeiden toiminta ovat samassa näkymässä.

Soittolaadusta Ja Akusta

Pakettiin kuuluvia kuulokkeita voi käyttää hätätapauksessa. Niistä tulee kovaa ääntä ja bassotaajuudetkin ovat hyväksyttävällä tasolla, mutta mitään erikoista niistä ei tule. Muillakin kuulokkeilla kaikki toimii moitteettomasti: Bluetooth-yhteys ei ole pettänyt kertaakaan ja äänen laatu on pysynyt perusyksinkertaisena. MP3-tiedostomuodon lisäksi laite tukee sellaisia tiedostomuotoja kuten WMA, AAC, WAV ja jopa FLAC, mutta äänen laatu jää silti mp3-tasolle.

SanDisk lupaa, että akkua riittää kahdenkymmenen tunnin soittoajalle. Tämä koskee vain langallisia kuulokkeita, ja langattomilla tämä aika lyhenee noin seitsemään tuntiin. Huomion arvoinen seikka on vielä se, että SanDisk Clip Sport Plus on kosteussuojattu: taso IPX5 ei anna mahdollisuuksia pitää uintitreenejä laitteen kanssa, mutta lenkkeily vesisateessa tai lumilautailu lumisateessa onnistuu ongelmitta. Lopullinen mielipide? Jos tässä soittimessa ei olisi ollut mahdollisuutta käyttää sitä langattomien kuulokkeiden kanssa, nauraisin tällaiselle hinnalle, mutta bluetooth muuttaa mielipiteen kokonaan. Pieni ja puhelimesta täysin riippumaton musiikin kuuntelumahdollisuus on rahansa arvoinen, sillä se on perusturvallinen, hyvin yksinkertainen ja hyvin suojattu. Niille, ketkä suosivat perusturvallisia mekaanisia ratkaisuja, tämä mp3-soitin on erinomainen valinta. Kun musiikkia kuunnellaan älypuhelimesta Spotifyn kautta, se tuntuu joidenkin mielestä naulojen hakkaamiselta mikroskoopilla, kun taas SanDisk Clip Sport Plus toimii tuttuna ja turvallisena vasarana.

Share this Post