Marshall kilburn ii koviin juhliin

Ingvar/ elokuu 4, 2018/ Blog

Marshall on joka rokkaajalle tuttu äänilaitteiden valmistaja: sen historia ulottuu vuoteen 1962, jolloin sen perustaja Jim Marshall ryhtyi toteuttamaan akustisia järjestelmiä ja äänenvahvistimia. Vuonna 2014 merkki esitti ensimmäiset kaiuttimensa ja kuulokkeensa, ja tänään tutustumme Marshallin bluetooth-kaiuttimeen Kilburn II.

Äänen Laatu Ja Teho

Kun Marshall Kilburn II:lla kuunnellaan lempimusiikkia, koko ajan tekee mieli lisätä äänenvoimakkuutta. Tässä voisi kuvitella, että se on mahdotonta ja kaiuttimen päästämä maksimiääni on erittäin hiljaista, mutta… mutta se on oikeasti niin kovaa, että täytyy säästää naapureiden korvia. Se nimittäin soi kovaa. Erittäin kovaa. Maksimissaan 100,4 desibeliä, mikä on aikamoinen saavutus helposti mukana kulkevalle vehkeelle. Tästä tuleekin selväksi kyseisen kaiuttimen pääkäyttö: ulkojuhlat. Tämän kaiuttimen kanssa onnistuu järjestää omat musiikkifestaritkin järven rannalla, jos siltä tuntuu, tosin täytyy muistaa kohtelias käyttäytyminen metsän alkuperäisiä asukkaita kohtaan. Kilburn II:n äänentoistolaatu on erittäin hyvää, jos sitä ei lähdetä vertailemaan kiinteisiin ja erittäin painaviin konserttilaitteisiin. Mikä tahansa biisi soi kuitenkin erittäin puhtaasti ja kirkkaasti, ääni on hyvin tasaista ja harmonista, ja taajuuden säätö toimii moitteettomasti. Oikeilla säädöillä saadaan aikaan hyvälaatuista ääntä jopa maksimivoimakkuudella, mutta kun kaiutinta käytetään kotona, puolet voimakkuudesta riittää jo yllin kyllin.

Rakenne

Marshall Kilburn II on helppo kantaa: kaunis ja ergonominen nahkainen kantokahva saa kaiuttimen tuntumaan kädessä laukulta. Säädöt hoituvat kumilla päällystettyjä nappeja pyörittämällä, ja voimakkuuden säädin toimii myös virtanappina. Niin kuin edellisissäkin Marshallin kaiuttimissa, Kilburn II:n tyyli muistuttaa Marshallin alkuperäisiä tuotteita eli näitä vanhempia rokkikeikoissa nähtyjä äänenvahvistimia. Muodoltaan kaiutin on nahalta näyttävällä materiaalilla päällystetty suorakulmainen särmiö, jonka etuosassa on metallinen verkko ja siinä Marshallin perinteinen logo. Hieman nykyaikaisemmalta kaiutin saatiin näyttämään poistamalla siitä joitakin liitäntöjä ja lisäämällä sateensuoja. Jokainen laitteen kulma on suojattu muovisella tulpalla, mikä on erittäin tärkeää, kun puhutaan ulkofestareista ja muutenkin mukana kulkevasta laitteesta. Myös tuet ovat kumista tehtyjä ja kun musiikki soi kovaa, kaiutin ei kuitenkaan liiku mihinkään. Löytyy kaiuttimesta AUX-liitäntäkin, jos bluetooth ei tyydytä kuuntelijoita laadullaan, ja AUX-liitännän vieressä on reikä latauskaapelille. Lataus muuten kestää vain vajaat kolme tuntia, ja soittoaikaa on huimat kaksikymmentä tuntia: ei paha, ei ainakaan minun mielestäni. Painoa tosin löytyy kokonaiset kaksi ja puoli kiloa, mutta hyvän musiikin kantamisesta ei yleensä kukaan valita.

Kaikkea Kivaa

Kaikkea Kivaa

Kaikkea Kivaa

Jos kahden ja puolen tunnin täysi lataus tuntuu pitkältä ajalta, voi kaiutinta ladata lyhyemmänkin ajan verran: kahdenkymmenen minuutin latauksella saa ainakin kolme tuntia soittoaikaa. Kun lähdetään kavereiden kanssa spontaanisti pienelle retkelle, tämä on erittäin kätevää. Kaiutin toimii kymmenen metrin säteellä äänen lähteestä ja kaveriporukan kanssa juhliessa siinä on erinomainen ja ainutlaatuinen ominaisuus: Marshall Kilburn II:een saa liitettyä useampia laitteita ja toistaa musiikkia vuorotellen. Tuttu tilanne, vai mitä? Yhteensopivuutta on sekä omenalaitteiden että Android-vehkeiden kanssa.

Johtopäätöksenä voisi sanoa, että Marshall Kilburn II on joka rokkaajan kaveri. Siitä tulee hyvää äänilaatua ja se voi soida kovaa; se on erittäin tukeva rakenteeltaan ja voi kestää putoamisen pieneltä korkeudelta; siinä on sadesuojakin siltä varalta, jos kaiutin sattuu unohtumaan teltan ulkopuolelle yöretkellä. Miinuksena mainittakoon hinta, joka pyörii kolmensadan euron kumminkin puolin: Ultimate Ears Megaboom maksaa noin sata taalaa vähemmän, ja Riva Turbo X, jonka voi nähdä parhaiden mobiilikaiuttimien listassa, maksaa melkein kaksi kertaa vähemmän. Toisaalta, kun halutaan merkkiuskollisuutta, erinomaista ääntä ja luotettavaa laatua, Marshall Kilburn II on enemmän kuin hyvä ostospäätös.

Share this Post