Kännykkäpelit aikuisille

Ingvar/ helmikuu 15, 2021/ Blog

Moni ajattelee, että pelaaminen on vain nuorten ja lasten maailmaan kuuluva ilmiö, mutta todellisuus on kuitenkin toinen. Kaikki ikäryhmät pelaavat kännyköillä eri pelejä, varsinkin aikuiset. Kännykkäpelien lataajista valtaosa on aikuisia ja kännykkäpelien suosio on lisääntynyt etenkin vanhimmissa ikäryhmissä. Nykyään markkinoilla on monta eri pelejä ja peleillä on eri kohderyhmiä. On olemassa pelejä, joita suositellaan vain aikuisille. Aikuisille tarjolla olevat kännykkäpelit tarjoavat heille erilaisia ja unohtumattomia pelikokemuksia. Aikuisille tarkoitettuja kännykkäpelejä voi pelata yksin, kumppanin kanssa tai ystävien kanssa. Pelit ovat interaktiivisia joissa pystyy kommunikoimaan, tekemään tehtäviä ja kisata.

Suosittuja kännykkäpelejä

Yksi suosituista kännykkäpeleistä, joka on tarkoitettu aikuisille, on muistia testaavat pelit. Memory Match on klassinen muistipeli, jossa pelaaja yrittää yhdistää kaksi samaa kuvaa. Peli siis vaatii hyvää muistia ja se myös kehittää muistia. Sudoku on myös suosittu peli aikuisten keskuudessa. Peli on yksinkertainen; Sudokussa on numeroruudukko, joka on täytettävä niin, että numerot 1-9 jokaisesta pienestä ruudukosta ja isosta ruudukosta vaaka-sekä pystyriviltä vain kerran. Peli vaatii loogista päättelykykyä ja siksi tämä on erityisesti aikuisten ja vanhemman ikäpolven suosiossa oleva kännykkäpeli.

Kännykkäpelit, joita ei suositella lapsille ja joissa yleensä lukee K-18, ovat esimerkiksi iPassion, Never Have I ever, Truth or Dare X, Evil Minds: Dirty Charades,  Most Likely To,  Perfume of Love, Romance: Stories and Choices, Linda Brown: Interactive Story, Chapters: Interactive Stories ja Choices: Stories You Play. iPassion -peli sopii erityisesti parisuhteessa oleville. Tätä kumppanit voivat pelata toistensa kanssa ja tarkoitus pelissä on tutustua toiseen kumppaniin paremmin jokaisella tasolla. Peli on intiimi ja siinä saa selville kumppanistaan asioita, joita ei ole tiennyt ennen. Tämä peli on siitä hyvä, että se lisää kanssakäymistä ja parantaa myös kommunikointikykyä kumppanien välillä. Tätä peliä pelataan siis vain kahden ihmisen kesken.

Suosittuja kännykkäpelejä

Never Have I Ever on juomapeli ja se sopii hyvin ystävien kanssa illanviettoon. Tätä peliä voi pelata monta ja siinä oppii myös tuntemaan ystäviään paremmin. Pelissä on 100 kysymystä ja 3 kategoriaa; Hauskuus, Juhliminen ja Likaisuus. Tämä kännykkäpeli on erittäin suosittu varsinkin nuorten aikuisten keskuudessa. Illanvietto ei takuulla tule olemaan tylsää jos tätä peliä pelataan. Truth or Dare X eli suomennettuna totuus tai tehtävä peli tarjoaa pienen lisämausteen; pelissä on 9 eri moodia, mikä eroaa normaalista totuus vai tehtävä pelistä. Tämä peli on myös hyvin suosittu varsinkin nuorten aikuisten juhliessa.

Most Likely To -pelissä pyritään rikkomaan niin sanotusti jää eli icebreaker. Pelissä keskustellaan ja esitetään kysymyksiä pelaajista. Peli on hauska ja siinä oppii tuntemaan muut pelaajat erittäin hyvin. Perfume of Love -pelissä interaktiivisesti treffaillaan. Ranskalainen eliitti ja sen maailma tulee erittäin tutuksi pelissä. Tämä kännykkäpeli muistuttaa etäisesti The Sims-peliä, joka on monelle tuttu. Pelissä luodaan hahmo, joka voi olla yrittäjä, parfyymikaupan omistaja tai malli. Pelissä on kyse rakkaudesta, petoksesta ja manipulaatiosta. Toinen samantyylinen kännykkäpeli on Linda Brown: Interactive Story. Tämä on myös interaktiivinen peli, jossa pelaaja kohtaa erilaisia työelämän ja parisuhteen haasteita. Pelissä on yli 600 tasoa, joissa pelaaja joutuu tekemisiin niin romanssin, mysteerin kuin draaman kanssa.

Aikuisille on siis olemassa monta eri kännykkäpeliä. Kasinopelejä löytyy niille, jotka siitä tykkäävät, esimerkiksi Texas Holdemistä, juomapelejä löytyy bilettäjille, parisuhteessa oleville löytyy kommunikaatiota kehittäviä pelejä sekä pelejä löytyy niille, jotka haluavat kehittää loogista päättelykykyä. Tarjonta on suuri ja jokaiselle löytyy varmasti joku peli mitä tykkää pelata.

Share this Post