Huawei valloittaa urheilun digimarkkinat

Ingvar/ heinäkuu 10, 2018/ Blog

Huawei nosti mainettaan edellisen vuosikymmenen aikana reippaasti. Hyvät tutkimukset, hyvät laitteet, hyväksyttävät hinnat ja aina ajankohtaiset uutuudet – hyvä Huawei, onnittelut! Nytkin vähän aikaa sitten merkki esitti uuden aktiivisuusrannekkeensa. Itse asiassa, kyseinen aktiivisuusranneke on ollut jo markkinoilla, mutta nyt on saatavilla uudistettu versio. Tänään analyysissä Huawei Band 3 Pro.

Joka Urheilijan Hyvä Ystävä

Aina on kivaa seurata omia urheilusuorituksia, varsinkin jos kehitystä tapahtuu koko ajan. Huawein uusi aktiivisuusranneke pitää sisällään kaiken tarpeellisen toimivaan urheilusuoritusten seurantaan: hyvä akku, sisäänrakennettu GPS, helposti ymmärrettävät toiminnot ja AMOLED-kosketusnäyttö. Uutuuden hinta pyörii sadan euron kumminkin puolin. Ranteessa se tuntuu erittäin mukavalta: ranne ei ärry hikoilunkaan seurauksena ja itse laite on hyvin kevyt eli se ei häiritse treenaamista lainkaan. Rannekkeen materiaali on laadukasta silikonia. Värinkin voi valita: saatavilla on musta, sininen ja kullan värinen versio. Laitteen runko on kiiltävää metallia, joka näyttää hyvältä ja tuntuu laadukkaalta, mutta ei poikkea mitenkään muista markkinoilla olevista aktiivisuusrannekkeista. Huawei Band 3 Pro:n AMOLED-näyttö on kooltaan 0,95 tuumaa. Näytön alapuolella on niin tuttu kaikille älypuhelinkäyttäjille kotinappi. Resoluutiotakaan ei voi huonoksi sanoa: 120 x 240 pikseliä, ja näytön kuva on hyvin kirkas ja terävä. Laitteessa ei ole olemassa kirkkauden automaattista säätöä, mutta siinä on realisoitu yökirkkaustoiminto, jolla akkua voi säästää, kun laitetta käytetään pimeässä. Näytön kosketusherkkyys on kuitenkin saanut meidät pettymään: välillä laite ei reagoi kosketuksiin lainkaan, ja kotinappikin tuntuu tökkivän, kun sitä joutuu joskus painamaan useampaankin otteeseen päänäyttöön palatakseen. Toisaalta, valikon selaus tapahtuu hyvin sulavasti ja sovellukset käynnistyvät nopeasti. Päänäytöltä voi seurata aktiivisuuden pääpiirteitä: tehty etäisyys, poltetut kalorit ja askelmäärä. Toisella näytöllä näkyy askelmäärä, säätilanne ja akun tila. Valitettavasti kummastakaan päänäytöstä ei pysty seuraamaan sykettä, mikä on kuitenkin erittäin tärkeä seikka sekä rasvanpoltto- että kestävyystreeneissä.

Huawei Health

Kehuttavana on mobiilisovellus nimeltään Huawei Health, jonka Huawei on toteuttanut sekä iOS:lle että Androidille. Sovelluksesta löytyy kaikki aktiivisuusrannekkeen keräämät tiedot ja historia. Huawei Health on hyvin yksinkertainen ja sen toimintaan ei tarvitse perehtyä kovin pitkään ymmärtääkseen sen periaatteet: navigointi ja jonkun konkreettisesti halutun tiedon löytäminen tuntuvat helpoilta ja sovelluksen käyttö varsin luontevalta. Sovellusnäytön yläosassa näkyy samanlaista tietoa kuin rannekkeen päänäytössäkin: askelmäärä, poltetut kalorit ja etäisyydet. Alempana on edellinen treeni ja siitä alaspäin kaikki sitä edeltävät urheilusuoritukset. Sovelluksesta löytyy se haluttu syketietokin: ranneke kerää tietoja sekä lepo- että maksimirasitushetkiltä, ja samasta paikasta voi katsoa myös sykkeen käyttäytymistä päivän, viikon tai kuukauden aikana. Pitempiä urheilusuorituksia ja kehitystä analysoidessa tämä toiminto on hyvin hyödyllinen, sillä tilastoilla avautuu moni asia selväksi.

Huawei Health -sovellus mahdollistaa treenisuunnittelun niin, että kysymys ”onko tänään treenipäivä” ei jää koskaan vastauksetta: aikataulu on tarkkaa. Sovelluksesta voi seurata jopa unen laatua, jos ranneketta pidetään kädessä myös öisin, ja tietoa löytyy sekä unen syvyydestä että sen pituudesta. Analyysi tapahtuu sykkeen perusteella. Laitteet-välilehdellä voi ohjata kaikkia omia laitteita, jotka liitettiin puhelimeen. Samalta välilehdeltä voi tarkistaa jopa laitteen akun tilan, tosin sehän näkyy helposti myös itse aktiivisuusrannekkeen päänäytöllä. Huawei Health -sovellusta kannattaa pitää aina auki, sillä kun puhelin sammuu tai sovellus suljetaan, aktiivisuurannekkeen ja puhelimen välinen yhteys ei enää pelaa ja rannekkeen keräämät tiedot eivät tallennu – eikä puhelimeen tule treenimuistutuksia. Seuraavassa postauksessa tutustutaan tähän laitteeseen tarkemmin ja mietitään, onko tässä hankintapäätös valmiina vai kannattaako kääntyä etsimään parempaa vastinetta omalle rahalle.

Share this Post