Huawei valloittaa urheilun digimarkkinat

Ingvar/ heinäkuu 12, 2018/ Blog

Edellisessä kirjoituksessa tutustuimme Huawein vähän aikaa sitten esitettyyn aktiivisuusrannekkeeseen. Tietoa tuli aika pinnallisesti laitteen ulkonäöstä, sen perustoiminnoista sekä sen parissa käytettävästä sovelluksesta, jolle on ollut kehumista. Tässä postauksessa jatkamme tutustumista laitteeseen ja teemme siitä johtopäätöksiä.

Oikeaa Tietoa Joka Treenistä

Huawei Band 3 Pro:n lukuisat anturit mahdollistavat mitä monipuolisen tiedon analyysin. Niiden avulla voidaan seurata jopa käytetyn hapen maksimimäärää! Sydänrytmiä analysoi puolestaan erillinen sitä varten kehitetty järjestelmä nimeltään TruSeen 3.0, joka on myös Huawei-insinöörien tuottamaa tavaraa. Huawei Band 3 Pro voi mitata sykettä niin automaattisesti kuin manuaalisestikin, tosin jälkimmäiseksi mainittu tapa vie vähän enemmän aikaa. Halutun asetuksen voi laittaa päälle edellisessä postauksessa mainitun Huawei Health -sovelluksen avulla.

Tässä aktiivisuusrannekkeessa voi valita treenin tyypinkin: se voi olla ulkona tapahtuva juoksu- tai kävelylenkki, juoksu sisätilassa, uinti uimahallissa tai vapaassa vesistössä tai vaikka ihan oma ainutlaatuinen treeni. Urheilusuorituksen jälkeen painetaan kotinappia ja pidetään sitä jonkun aikaa alhaalla, minkä jälkeen tieto poltetuista kaloreista, sykkeestä, etäisyyksistä ja hapesta välittyy Huawei Health -sovellukseen. Jos treenitavan unohtaa vaihtaa ennen treenin alkua, ei ole ongelmaa siinäkään: laite pystyy tunnistamaan treenin itsekin saamansa tiedon perusteella. Jokaisen treenin jälkeen Huawei Health informoi käyttäjää palautumiseen tarvittavasta ajasta. Sisäänrakennettu GPS mahdollistaa treenit ilman älypuhelinta, mutta jos on tapana kuunnella musiikkia treenien aikana, täytyy keksiä jotain muuta: valitettavasti Huawei Band 3 Pro ei pidä sisällään musiikille tarkoitettua tilaa eikä toimi soittimena.

Tiedotteet Ranteessa

Kun Huawei Band 3 Pro on synkronoitu Huawei Health -sovelluksen kanssa, kaikki puhelimeen tulevat ilmoitukset voi saada näkymään myös ranteessa. Saapuneen viestin voi lukea ranteesta ilmoitusikkunaa koskettamalla ja ilmoituksen saa pois näkyvistä, kun siirtää sen oikealle – niin kuin melkein kaikissa älypuhelimissakin. Huawei Band 3 Pro tulee ilmoittamaan myös puheluista, kunhan asetuksen muistaa ottaa käyttöön, sillä alkuasetuksissa se on pois käytöstä. Luurimerkin liikuttaminen ylöspäin hylkää puhelun, ja painallus vihreästä merkistä vastaa puheluun. Soittajan nimi näkyy näytössä samanlaisena kuin se on puhelimessakin.

Tiedotteet Ranteessa

Viimeiset Nyanssit Ja Johtopäätös

Huawei Band 3 Pro:n akku on tilavuudeltaan aika pieni: vain 100 mAh, mutta se mahdollistaa laitteen toiminnan tavallisessa käytössä jopa kahdentoista päivän ajaksi ja päälle kytketyllä GPS:llä seitsemän tunnin ajaksi. Tätä vertailua tehdessäni otin Huawei Band 3 Pro:n pois latauksesta perjantaiaamuna, ja maanantai-iltana laite näytti 60 prosentin latausta. Viikonlopun aikana päällä olivat kaikki tiedotteet ja sykemittari, ja niin myös aktiivinen urheilusuoritusten seuranta oli päällä koko ajan. Pieneksi ärsyttäväksi detaljiksi tuli latauskaapeli, joka vaatii aikaa ja huomiota, kunnes sen onnistuu työntämään rannekkeen latausreikään – mutta onneksi latauksia ei tarvitse tehdä kovin usein. Tälle aktiivisuusrannekkeelle Huawei antaa kahden vuoden takuun, mutta akun ja laturin kohdalla se on voimassa vain kuusi kuukautta. Takuu koskee kaikkia vikoja paitsi käytön aikana tapahtuneita laitteen mekaanisia vaurioita.

Kun Huawei Band 3 Pro:ta verrataan muihin aktiivisuusrannekkeisiin, sen hinta erottuu mukavasti koko joukosta: esimerkiksi Samsungin Gear Fit2 Pro tulee maksamaan reilut kaksi kertaa enemmän, tosin siitä löytyy musiikkisoitinkin. Garmin Vivo Fit 4 maksaa vain kymmenen taalaa enemmän, mutta siitä puuttuu GPS: mikä olisi syynä lähteä ostamaan tällaista laitetta? Huawei Band 3 Pro:n etuja ovatkin siis matala hinta, sisäänrakennettu GPS, hyvä akku, AMOLED-näyttö ja toimiva yhteys älypuhelimeen. Risuina mainittakoon kosketusnäytön ja latauskaapelin laatu. Hankintapäätöstä tehdessä voi analysoida näitä kaikkia tekijöitä ja omassa tapauksessani päätös oli positiivinen: hyvää vastinetta rahalle ja vielä nykyaikaisempaa urheiluarkea.

Share this Post