Hp ja sen työläppärit

Ingvar/ heinäkuu 4, 2018/ Blog

Läppärin ostaminen on aina iso tapahtuma, sillä sen verran kalliita ostoksia ei tule joka päivä tehtyä. Läppärille asetetaan tänä päivänä paljon tiukkoja vaatimuksia eikä hinta yleensä ole niistä tärkein: isommalla rahalla saa parempia koneita, joten miksi pitäisi tyytyä halpaan ja painavaan koneeseen, kun lisäämällä vähän rahaa voi saada jo pidempään toimivan sekä hermoja säästävän vehkeen? Tarkoitan siis sitä, että ajan tuhlaaminen kannettavan tietokoneen käynnistymiseen sekä työn aikana tapahtuvat viiveet vievät meiltä niin aikaa kuin hermoja. Keskittymiskyky heikkenee, ja kuumemmilla ihmisillä läppäri saattaa lentää koko huoneen kautta nurkkaan. Ei välttämättä paras vastine pienellekään rahalle, vai mitä?

Eliittisarjan Tehokkaat Koneet

MacBook on tietysti ensimmäinen, mikä tulee mieleen, kun puhutaan hyvistä läppäreistä. Siinä on kuitenkin olemassa ainakin kaksi vastaväitettä: hinta on liian kova ja yhteensopivuus ympäröivään maailmaan jää toivomaan parempia ratkaisuja. Valitettavasti tai onneksi, mutta suurin osa meistä ja yrityksistä, joissa työskentelemme, käyttää Windows-järjestelmiä ja niihin suunniteltuja ohjelmistoja, joten markkinoilta pitäisi löytyä hyviä ja perustoimia Windows-koneita sopivaan hintaan. HP onkin tämän päivän edelläkävijä tässä kysymyksessä EliteBook-sarjallaan, johon kuuluu useita erilaisia läppäreitä joka ihmisen vaatimuksiin. Itse tutustuin läppäritelakkoihin vuonna 2011, kun tulin töihin rakennusalan yritykseen ja toimin siellä insinöörinä. Telakka tuntui vieraalta ja uudelta, mutta rakastuin sen käyttöön jo ensimmäisenä päivänä: se on siis valtavan kätevää, kun aina mukana kulkevasta pienestä kannettavasta tietokoneesta saa yhdellä liikkeellä kunnon pöytäkoneen toimistoon tai kotiin saapuessaan. Muutaman vuoden kuluttua telakat muuttuivat ohuemmiksi ja niin muuttuivat kannettavat tietokoneetkin, ja melkein samoina aikoina kahden työkoneen ostaminen yritykseeni tuli ajankohtaiseksi. Muistelinkin näitä edellisellä työpaikalla käytettyjä HP:n ohuita koneita ja lähdin etsimään niitä markkinoilta. Vaatimuksia oli: telakan käyttömahdollisuus, iso näyttö ja moitteeton toiminta: kyse oli rakennusalan töistä, joten raskaita tiedostoja ja vaikeita ohjelmistoja oli käytössä koko ajan.

Kova Hinta Ja Vielä Kovempi Laatu

Hewlett Packardin

Hewlett Packardin

Hewlett Packardin sivuilla oli oikeasti valinnan varaa: EliteBook-sarja on laaja ja se kehittyy koko ajan. Jos ei ole varmuutta siitä, mitä läppäristä pitää löytyä, kannattaa kääntyä ammattilaisten puoleen kysymään neuvoa: tällaisia tietokoneita hankkiessa voi tehdä mitä tyhmempiä virheitä ostamalla erittäin kallis ja tehokas, mutta tarkoitukseensa täysin sopimaton kone. Omassa tapauksessani oli erittäin tärkeää sekin, että näytönohjain olisi huippuluokkaa, ja niitä on HP:n Elite-sarjassa niin emolevyyn integroituja kuin diskreettejäkin eli erillisiä. Hintaero oli aikamoinen. Toinen läppäreistä oli tulossa alaiselleni ja toinen meikäläiselle, ja loppujen lopuksi tuli tilattua kaksi läppäriä ja kolme samanlaista telakkaa. Läppärit ovat samaa mallia, HP EliteBook 850 G4, mutta toinen maksoi noin puoli tonnia enemmän. Syynä oli tehokkaampi prosessori – toisessa koneessa Intelin i7 ja toisessa i5 – ja diskreetti näytönohjain. Alaiseni oli ihmetellyt sen verran kallista ostosta, mutta päätöksen teko kuului minulle ja sanoin siinä vaiheessa, että kyllä sinä sen vielä jossain vaiheessa ymmärrät.

Pakko on sanoa, että koneet ovat jo satoja kertoja maksaneet itsensä takaisin: niiden avulla sai säästettyä uskomattoman määrän aikaa ja hermoja, kun taas työnilo oli se tunne, jolla aloitimme työpäivämme joka aamu. Aina on mukavaa työskennellä, kun työvälineet toimivat hyvin. HP:n takuupalvelu toimii myös moitteettomasti: koneet haetaan toimistolta tai kotoa ja palautetaan takaisin enintään kymmenen työpäivän aikana, ja takuun piiri on hyvin laaja. Koko sarjan tietokoneista voi sanoa, että ne ovat rahansa arvoisia, vaikka hintanumerot aluksi saattavatkin pelottaa. Kun töissä pyöritetään isoa rahaa ja illanviettokin menee läppärin edessä, nopeasti toimiva tietokone on yksi elämän korvaamattomista asioista.

Share this Post